12.9.11

Grote opruiming

De mooie donkere en korte winterdagen komen er weer aan. Wat betekent dat jouw fijne zomerkleding weer plaats moet gaan maken voor warme mooie winterkleding. Een mooi excuus dus om gelijk even je gehele garderobe onder de loep te nemen. En orde in de chaos te scheppen.

Bij de meeste vrouwen roept dit gelijk stress op. Want bij opruimen hoort weggooien. En wij vrouwen kunnen heel moeilijk iets weggooien. Ontken het maar niet. Ook jij hebt vast een aantal kledingstukken in jouw kast hangen die jij niet meer draagt. Maar ondertussen blijft bewaren vanwege de emotionele waarde die het kledingstuk heeft.

Neem en gun jezelf de tijd om jouw garderobe op te ruimen. Zorg voor een ontspannen sfeer, met bijvoorbeeld kaarsen of wierook, een achtergrondmuziekje en een grote mok thee. Zodat het in plaats van een 'moeten' een leuke bezigheid wordt.
Schep orde in de chaos door alle kleding die langer dan een jaar ongedragen in je kast hebt weg te doen. En ja, ook de kleding die je bewaart omdat je ooit lichter woog en er misschien een dag komt dat je het weer kan dragen. Pijnig jezelf niet langer. Dit zorgt alleen maar voor negatieve energie. Alles wat versleten, kapot of verwassen is mag weg. Trek al jouw kleding aan en kijk kritisch naar jezelf. Ook de kledingstukken die jou niet meer flatteren doe je weg.

Het zal even een moeilijk en emotioneel moment zijn, maar je zult snel merken dat het jou veel positieve energie geeft. 's Ochtends geen lastige 'voor-de-kast-staan-en-niet-weten-wat-aan-te-moeten' momenten meer. Er hangen nu alleen maar mooie kledingstukken in jouw kast die jouw lichaamsvormen mooi laten uitkomen!P.S.: Hulp nodig? 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...